Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και όταν γίνουν τα ρίχνουμε στο τρυπητό, τα πλένουμε να φύγει ο χυλός αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε πρώτα το γιαούρτι και τον δυόσμο και μετά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Σε μία πιατέλα στρώνουμε εναλλάξ τα μακαρόνια και τα κρεμμύδια (δύο στρώσεις μακαρόνια, δύο στρώσεις κρεμμύδια).