Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια και όταν γίνουν τα ρίχνουμε στο τρυπητό, τα πλένουμε να φύγει ο χυλός και όταν στραγγίσουν και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τα σκόρδα, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να φύγει το νερό. Σε μία πιατέλα βάζουμε τα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα. Αν αποφύγουμε το τυρί έχουμε ένα νηστίσιμο πιάτο.