Τι θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλου
2 φύλλα σφολιάτας
150γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. τυρί τύπου γκούντα
105γρ. καπνιστό ημίσκληρο τυρί (καπνιστό κασέρι)
150γρ. μπέηκον
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια τύπου σαμπινιόν
1κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (κατά προτίμηση μαύρο ή άσπρο)
Πως το κάνουμε:
Βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά, το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε (στο μούλτι) το κρεμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το μπέηκον και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε. Αφού αρχίσουν να ροδίζουν προσθέτουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη, να αρπάξει, δηλαδή, λίγο και το κοτόπουλο. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (υπολογίστε τη διάμετρο ανάλογα με το υλικό που έχετε μέσα στην κατσαρόλα σας). Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα των τυριών. Επάνω τους βάζουμε ό,τι υπάρχει στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο το μπέηκον κ.λπ. και από πάνω τους στρώνουμε το υπόλοιπο μισό τυρί. Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε για 45 με 60 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλή σας όρεξη.
Τη συνταγή αυτή μας έστειλε η Ρίτα από την Αλεξανδρούπολη.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Τη δοκιμάσαμε με πολλά και διαφορετικά τυριά αλλά και με παραλλαγές στη γέμιση. Μπορείτε να πειραματιστείτε όσο θέλετε, όπως θα κάνατε και αν φτιάχνατε μια δική σας πίτσα. Μπορείτε να βάλετε και αρκετά μπαχαρικά (αν σας αρέσουν) αλλά και διάφορα τυριά όπως... φέτα, ροκφόρ κ.ά., κρασί στη γέμιση, να την κάνετε καυτερή με πιπέρι καγιέν. Μόνο η φαντασία σας μπορεί να σας περιορίσει. Ευχαριστούμε Ρίτα.
Έχει εκτυπωθεί 120 φορές.