Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
350 γρ. αλεύρι
μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
ζάχαρη άχνη
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ασπράδι ώσπου να αφρατέψει το
μίγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη
καλά και την αφήνουμε σκεπασμένη σε δροσερό μέρος.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο λεπτό και κόβουμε μικρούς δίσκους. Στους
μισούς δίσκους βγάζουμε στο κέντρο τους με μικρά φορμάκια σε διάφορα
σχέδια. Δηλαδή το κέντρο του δίσκου μένει άδειο. Αλείφουμε με λίγο
βούτυρο ένα μεγάλο ταψί και ψήνουμε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς για
10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και αλείφουμε τους δίσκους χωρίς τα κενά
σχέδια. Τοποθετούμε από πάνω τους δίσκους με τα κενά σχέδια και
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!