Πλύντε καλά τα χόρτα, κόψτε τα σε κομμάτια και ζεματίστε τα. Αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό. Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα χόρτα με τα μυρωδικά, προσθέστε τη φέτα, το λάδι κι ανακατέψτε καλά, να ενωθούν. Σ' ένα μπολ βάλτε το ξινόγαλο με το νερό κι ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει πηχτός χυλός. Ρίξτε μέσα στο χυλό το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Αλείψτε με λίγο λάδι το ταψί του φούρνου και ρίξτε μέσα το μισό από το χυλό. Ρίξτε επάνω από το χυλό τα χόρτα και σκεπάστε τα με τον υπόλοιπο χυλό. Ψήστε την πίτα στους 200 βαθμούς, 50' περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια