Βράζετε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε. Προσθέτετε το μισό κεφαλοτύρι, το πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύετε. Βάζετε ο 1/3 από το μακαρονάκι σε βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτετε το μισό κασέρι κομμένο σε κύβους. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μακαρονάκι, μια δεύτερη κασέρι, μία τελευταία στρώση μακαρονάκι. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και προσθέτετε λίγα κομματάκια βούτυρο. Ψήνετε το μακαρονάκι στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου.