Περνάμε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια από το μπλέντερ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 1/2 κούπα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να χωρίσει σε κόκκους. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την δάφνη και το μπαχάρι ή το γαρύφαλλο και την κανέλα, αλάτι και λίγο νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου. (Αν χρειάζεται ρίχνουμε και άλλο νερό ζεστό προσέχοντας στο τέλος να μην μείνει νερό). Μέχρι να γίνει ο κιμάς ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.